Transdermal Bilgi
Transdermal Terapötik Sistem (TTS), Transdermal Dalga Teknolojisi Nedir?
Transdermal Dalga Teknolojisi, tadı kötü olan tabletlere, yutulması zor olan kapsüllere, acı veren enjeksiyon yöntemlerine alternatif olarak tasarlanmış ve enjeksiyon yönteminden sonra en etkili çözüm olarak sağlık sektöründe kullanılmaya başlanmıştır.
Tablet gibi ilaçları düzenli olarak almanız gerekiyor ve bu ilaçları yutmakta zorlanıyor veya rahatsızlık yaşıyorsanız, transdermal tedavi sistemleri (TTS) sizin için çekici bir alternatif olabilir. Transdermal tedavi sistemleri, bir maddenin cildiniz aracılığıyla transdermal olarak vücudunuza emilmesini sağlayan kullanımı son derece kolay bantlardır.
TTS, çeşitli vitaminler, multi vitaminler, ağrı kesici vb. aktif maddeleri biyolojik sistemde serbest bırakmak için insan derisine uygulanabilen ilaç verme sistemleridir. TTS, bu aktif maddelerin deri tarafından emilmesini sağlayarak alttaki dokuya oradan da kan dolaşımına girmelerini sağlar. Madde, sindirilmeye gerek kalmadan doğrudan kan dolaşımına girer.
Yeni ilaçların geliştirilmesi uzun ve karmaşık bir süreçtir ve ümit verici bir aktif bileşen her zaman başarılı bir ilaca dönüşmez. Bu aynı zamanda insanların genellikle sadece tabletleri, kapsülleri veya solüsyonları düşünmelerinden kaynaklanmaktadır. Transdermal teknolojisi tedavi yöntemlerine bir yenisini daha ekleyerek, yenilikçi çözümler sunmaktadır.
Transdermal bantlar veya transdermal terapötik sistemler (TTS), doğrudan cilde uygulanan ilaç formlarıdır. Aktif bileşen deri yoluyla emilir ve kan dolaşımı yoluyla vücuda dağıtılır. Bu yenilikçi dozaj formu, neredeyse 30 yıldır birçok hasta için tedaviyi kolaylaştırmaktadır.
Yaklaşık iki metrekarelik alanıyla cilt, insan vücudundaki en büyük organdır ve aynı zamanda tüm kanımızın yaklaşık üçte birinin dolaştığı yerdir. Derinin birincil işlevi, vücudu yabancı cisimlerden ve mikroorganizmalardan korumaktır. Aynı zamanda vücudun nemi tutmasına yardımcı olur, ancak tamamen geçirimsiz değildir. Nispeten küçük ilaç molekülleri cilde nüfuz edebilir ve transdermal bantlar bu şekilde amacına ulaşmış olur.
Tabletler ve kapsüller gibi ağızdan alınan ilaçların aksine, TTS, maddenin önce sindirilmesine gerek olmaması avantajına sahiptir. Bu, maddenin kimyasal olarak değişmeden kaldığı ve kan dolaşımı yoluyla etki göstermesi gereken vücut kısmına doğrudan eriştiği anlamına gelir. Sonuç olarak, karaciğer tarafından filtrasyon ve başlangıç metabolizmasını veya 'ilk geçiş etkisini' önler. TTS bantlarının bir başka avantajı ise, maddeyi uzun bir süre boyunca sürekli ve sürekli olarak salmalarıdır. Bu, hastanın günde birkaç kez tablet almasına gerek olmadığı anlamına gelir. Örneğin, doğum kontrol amacıyla tablet veya hap almayı unutmak artık geçmişte kaldı. Ya da ağrı kesici maddeler gece de dahil olmak üzere sürekli bir etki gösterebilir.
Transdermal Sistemlerin Avantajları
Transdermal tedavi sistemleri, tedaviyi hasta için çok daha rahat ve keyifli hale getiren içinde yüksek teknolojili barındıran yamalardır. Çok sayıda tablet almak zorunda kalmak yerine, hastaların genellikle haftada bir kez yeni bir yama uygulaması yeterli olmaktadır. Bütün bunların yanı sıra, vücuda yapıştırılan bantlar kullanım süresi boyunca vücuda sabit bir ilaç salınımı sağlar. Gece boyunca düşük ilaç seviyelerine bağlı olarak sabah kalkma ile oluşan semptomların önüne geçilmiş olunur.
- Güvenli, güvenilir, kesin ve ağrısız dozaj alımı.
- Bakıma muhtaç çocuklar, yaşlılar ve hastalar için daha kolay tedavi.
- Yutma güçlüğü çeken hastalar için ideal bir çözüm.
- Özellikle birkaç gün süren yamalar için daha uzun alım aralıkları.
Not: Bu sitede tanıtılan ürünlerin hiç biri ilaç değildir. Welltures şirketine ait takviye ürünleridir. Mevcut tüm içerikler web site sahibi Welltures Temsilcisi Aysen Ozkan tarafından, bilgilendirme amaçlı yayınlanmaktadır.